Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaghetti bolognese op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak in een grote, hete ovenvaste pan de pancetta en rozemarijn in een klein beetje olijfolie licht goudbruin. Voeg dan de uitjes en knoflook toe en laat nog eens 3 minuten bakken tot ze zacht zijn.
- Doe er dan het gehakt bij. Bak het al roerend 2-3 minuten en doe de wijn erbij. Laat het iets inkoken en doe de oregano, alle tomaten en de tomatenpuree erbij. Voeg naar smaak peper en zout toe, breng aan de kook, dek af met een stuk vetvrij papier of een deksel en zet anderhalf uur in de voorverwarmde oven.
- Als de saus bijna klaar is, kook de spaghetti in een grote pan gezouten kokend water al dente. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet.
- Doe vlak voor het serveren wat gesnipperde verse basilicum bij de saus.