Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Stracciatella alla romana ( kippenbouillon met ei en kaas) op tafel.
- Leg de kip in de pan. Voeg 2 liter koud water toe en breng de kip aan de kook. Schuim af en doe de groenten en peperkorrels bij de kip.
- Laat plm. 1 1/2 uur zachtjes trekken. Schenk de bouillon door een fijne zeef. De kip wordt in dit recept niet gebruikt en kun je op een andere manier verwerken. Maak de bouillon nadat deze wat ingekookt is op smaak met zout.
- Klop de eieren los met het griesmeel, de kaas en plm. 1 dl van de bouillon. Breng de bouillon aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en giet het eimengsel door een zeef erbij. Je krijgt dan mooie draden. Zet de pan terug op het vuur en laat plm. 4 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
- Breng op smaak met peper en zout en de fijngesneden peterselie.