Mediterraanse groenteschotel

Mediterraanse groenteschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Mediterraanse groenteschotel gastvrij op tafel. Laat je verrassen door de combinatie van bosui, courgette en tomaat. Afgekruid met verse tijm en salie uit eigen tuin. Dit gerecht zet je zó op tafel en smaakt alsof je bent uiteten op een terras aan de kust van de Middellandse Zee.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mediterraanse groenteschotel op tafel.

  1. Begin de bereiding van dit recept met het wassen en het schoonmaken van de groenten. Snijd vervolgens de bosui in brede ringen en snijd de courgettes en de tomaten in plakken van ongeveer een halve centimeter.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  3. Verhit vervolgens wat olie in een koekenpan en bak hierin de bosuiringen kort aan. De ringen moeten niet gaan verkleuren. Pers de teentjes knoflook uit boven de ringen en bestrooi ze met peper en zout. Schep de bosuiringen vervolgens in de ingevette ovenschaal zodat de bodem bedekt is met bosui.
  4. Leg dan de courgette- en de tomatenplakken dakpansgewijs op de bosui. Haal de tijmblaadjes van de takjes en hak de salie fijn. Bestrooi de ovenschaal met deze verse kruiden en een beetje zout. Besprenkel het geheel daarna met wat olijfolie.
  5. Plaats de ovenschaal in de oven en bak het groentegerecht in ongeveer 50 minuten gaar en lichtbruin.
  6. Haal de schaal uit de oven en bestrooi het geheel met wat versgemalen peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel