- 1000 g Varkensrollade
- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Varkensrollade in fruitige saus op tafel.
- Kruid de rollade met peper en zout en bak het vlees in de pan rondom bruin in verhitte boter.
- Zet het vuur laag, sluit de deksel af en bak het vlees in ongeveer 50 minuten gaar. Bedruip het vlees af en toe tijdens het bakken met het vet uit de pan.
- Boen ondertussen de sinaasappels schoon, rasp de schil tot je 1 eetlepel geraspte schil hebt en pers de sinaasappels uit.
- Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten door het te wikkelen in aluminiumfolie.
- Voeg het sinaasappelsap, de eetlepel sinaasappelrasp, de abrikozen en de bouillon toe aan het braadvet en breng de saus rustig aan de kook. Laat de saus iets inkoken. Roer als laatste de mosterd en marmelade door de saus.
- Leg de varkensrollade op een platte schaal en snijd de rollade in gelijke plakken. Schenk vervolgens de saus over de rollade en serveer direct.