Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker die iedereen lust: de appelkruimeltaart. Met amandelspijs, rozijnen en kaneel, en extra knapperig door de kruimels. Perfect voor een gezellige middag bij de koffie!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appelkruimeltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. (electr.)
  2. Schil de appels en snijd ze in stukjes, laat deze in een koekenpan op een laag vuur zacht worden. Schep ze af en toe om. Laat de rozijnen erbij wellen.
  3. Kneed van 150 gram bloem, de maizena, 80 gram fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, de eidooiers en 100 gram boter met de hand een zanddeeg. Vet een springvorm dun in met boter en bestuif hem met een beetje bloem. Bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Verdeel de amandelspijs over de bodem en laat even staan. Maak dan van 150 gram bloem, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gram boter en kaneel een kruimeldeeg.
  5. Doe de appels en de rozijnen op de spijslaag, strijk dit glad en verdeel het kruimeldeeg over de vruchten.
  6. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 35 a 45 minuten gaar. Dek eventueel na 30 minuten de bovenkant af met aluminiumfolie, waar gaatjes in geprikt zijn om te voorkomen dat de kruimellaag te donker wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appelkruimteltaart