Indonesische makreel

Indonesische makreel

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke Indonesische makreel met rijst en kroepoek. Sperziebonen, aubergine en tomaat maken dit gerecht kleurrijk. Voeg de makreelfilet voorzichtig toe aan het groentenmengsel voor een perfect gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Indonesische makreel op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Fruit de ui, knoflook, gember en de chilipeper enkele minuten in de olie.
  3. Voeg de tomatenpuree en aubergine toe en bak 1 minuut mee.
  4. Blus af met 1 dl water en voeg de ketjap manis, citroensap (of -blad), sperziebonen en de tomaat toe.
  5. Stoof het geheel 8 minuten met een deksel op de pan op matig vuur.
  6. Schep de makreelfilet voorzichtig door het groentenmengsel en warm even door.
  7. Serveer met de rijst en kroepoek.
eet smakelijk