- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Pasta rio mare met cherrytomaatjes op tafel.
- Halveer de cherrytomaatjes. Hak de knoflook fijn. Snijd het pepertje in dunne ringen (verwijder eventueel de zaadjes). Hak de basilicumblaadjes fijn. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verdeel de tonijn in mooie stukken.
- Breng ca. 3 liter water aan de kook in een ruime kookpan. Voeg wat zout toe, zet de spaghetti in de pan en roer ze langzaam in het kokende water. Kook de spaghetti gaar in de tijd die op de verpakking is aangegeven.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie van de tonijn in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de peper. Voeg de tomaatjes en de basilicum toe en breng het op smaak met wat zout. Laat het even doorkoken.
- Stort de spaghetti in een vergiet en laat kort uitlekken. Schep de spaghetti bij de saus in de pan. Roer alles, op laag vuur, even door. Voeg op het laatst de tonijn toe en serveer het gerecht in diepe borden.