Ajam paniki

Ajam paniki

Smulweb imageSmulweb

Kruidige Ajam Paniki stoof van kippendijen met ui, knoflook en lomboks in slaolie. Blus af met water en laat de Ajam Paniki stoof, gekruid met boemboes, ananas en santen, ongeveer een uurtje sudderen. Serveer met witte rijst en garnalen crackers.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 3 Rode peper
  • 1 Sereh / Citroengras
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ajam paniki op tafel.

  1. Hak de kip in 5 à 6 stukken. Snijd de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks schuin (als snijbonen).
  2. Fruit deze in slaolie glazig. Fruit de stukken kip dan om en om lichtbruin.
  3. Voeg de boemboes toe en fruit die eveneens mee. Blus het geheel met water en laat de kip ongeveer een half uurtje sudderen.
  4. Voeg dan de santen erbij en laat deze smelten. Laat de kip nog een half uurtje sudderen.
  5. Voeg eventueel water toe als het water te snel verdampt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte