- 1200 g Gerookte eendenborstfilet
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Eendenborstfilet in sinaasappel-honingsaus op tafel.
- Ontdoe de eendenborstfilets van vel en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een pan de helft van de boter en bak de eendenborst in 6 minuten aan beide kanten bruin en van binnen rosé. Draai halverwege om. Leg de eendenborst op een bord en wikkel het in aluminiumfolie.
- Voeg het sap van 3 sinaasappels toe aan de pan waarin de eendenborst is gebakken. Verhoog het vuur en roer alles goed door. Roer honing erdoor en breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en klop snel met een garde klontjes koude boter door de saus, zodat er een mooie gladde en lichtgebonden saus ontstaat.
- Snijd ondertussen de 2 andere sinaasappels in schijfjes en snijd de eendenborst schuin in dunne plakken. Verdeel de sinaasappelsaus over vier borden en leg de eendenborstplakjes dakpansgewijs in de saus. Garneer met een takje tijm en leg wat sinaasappelschijfjes erbij.