Zalmtartaar

Zalmtartaar

Smulweb imageSmulweb

Fris en licht voorgerecht van zalmtartaar met sjalot, dille en limoen. De ramekin even omkeren op het bord en tikken maar: zo komt de tartaar los uit de vorm.

15 min bereiden

voorgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalmtartaar op tafel.

  1. Snipper het sjalotje. Snijd de verse en gerookte zalm zo fijn mogelijk. Hak de dille. Pers een halve limoen uit voor het sap.
  2. Meng sjalot, zalm en dille door elkaar en breng op smaak met een eetlepel limoensap.
  3. Vet een ramekin in met olijfolie. Vul de ramekin met het zalmmengsel en druk dit licht aan.
  4. Keer de ramekin om op het bord en klop enige tijd op de bodem totdat de zalm uit de vorm loskomt.
eet smakelijk