Marokkaanse kipstoof

Marokkaanse kipstoof

Smulweb imageSmulweb

Deze Marokkaanse kipstoof met kikkererwten en rozijnen is een warm gerecht met overheerlijke kruiden. De combinatie van kruiden, ui, kikkererwten en rozijnen samen met sappig kippenvlees maakt het een gerecht dat je niet kan weerstaan. Serveer met brood om het stoofgerecht volledig uit te lepelen. Perfect na een drukke werkdag.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 tl Ras el Hanout
  • 400 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Marokkaanse kipstoof op tafel.

  1. Wrijf de kip in met de Marokkaanse kruiden. Snijd de ui in partjes. Snipper de knoflook en snijd de bosuitjes in schuine stukken.
  2. Bak de drumsticks in ca. 3 minuten rondom bruin in de braadpan in de olie met de boter, en fruit de ui met knoflook even mee.
  3. Voeg de bosuitjes toe. Schenk er 150 ml heet water bij en laat de kip afgedekt ca. 20 minuten stoven.
  4. Voeg de uitgelekte kikkererwten met de rozijnen toe. Verwarm het geheel nog ca. 10 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  5. Hak de koriander grof en bestrooi het gerecht ermee, net voor het serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden