Turkse kip met gember kaneel en abrikozen

Turkse kip met gember kaneel en abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Deze Turkse kip met gember, kaneel en abrikozen laat je huis heerlijk ruiken en je smaakpapillen dansen. Perfect om te serveren met rijst of een brood naar keuze.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Turkse kip met gember kaneel en abrikozen op tafel.

  1. Verwijder het vel van de kippenbouten en wrijf ze in met kipkruiden en cayennepeper.
  2. Bak de kippenbouten aan in de boter.
  3. Snipper de uien. Schil het stukje gember en rasp het. Was de abrikozen en halveer ze.
  4. Bak de ui mee met de kip en voeg de gember, kaneelstokje, de abrikozen en de kippenbouillon toe.
  5. Stoof de kip in ca. 30 minuten gaar en breng indien nodig op smaak met wat zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden Fruit Abrikozen