Duivelse kip met atjar van komkommer

Duivelse kip met atjar van komkommer

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke duivelse kip met atjar van komkommer. Marineer de gezouten kip in een marinade van olie, ui, knoflook, limoensap, koriander, ketjap en peper. Rooster in de oven en serveer met rijst en atjar van komkommer.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Duivelse kip met atjar van komkommer op tafel.

  1. Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in plakjes en de pepers in reepjes (verwijder de zaadjes). Pers ½ limoen, snijd de andere helft in partjes. Marineer de gezouten kip ca. 1 uur in een marinade van 5 el olie, ui, knoflook, limoensap, koriander, ketjap en de helft van de peper.
  2. Snijd de komkommer in blokjes. Schep de gesnipperde rode ui erdoor met de overige peper, 3 el olie, suiker en 1 tl zout.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Haal de boutjes uit de marinade (bewaar deze) en rooster ze in ca. 30 min. gaar (af en toe draaien en bestrijken met marinade).
  4. Bereid intussen rijst.
  5. Verwarm de marinade.
  6. Leg de kip op een schaal, schenk de marinade erover en garneer met partjes limoen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Komkommer