Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Duivelse kip met atjar van komkommer op tafel.
- Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in plakjes en de pepers in reepjes (verwijder de zaadjes). Pers ½ limoen, snijd de andere helft in partjes. Marineer de gezouten kip ca. 1 uur in een marinade van 5 el olie, ui, knoflook, limoensap, koriander, ketjap en de helft van de peper.
- Snijd de komkommer in blokjes. Schep de gesnipperde rode ui erdoor met de overige peper, 3 el olie, suiker en 1 tl zout.
- Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Haal de boutjes uit de marinade (bewaar deze) en rooster ze in ca. 30 min. gaar (af en toe draaien en bestrijken met marinade).
- Bereid intussen rijst.
- Verwarm de marinade.
- Leg de kip op een schaal, schenk de marinade erover en garneer met partjes limoen.