Een te gekke ovenschotel met zuurkool

Een te gekke ovenschotel met zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke ovenschotel met zuurkool en ananas. Romige aardappelpuree, zurige zuurkool en het zoete van ananas. Even gratineren in de oven en vervolgens genieten van deze smaaksensatie met knapperige speklapjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Een te gekke ovenschotel met zuurkool op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C en vet de ovenschaal in. Het zuurkoolmengsel: Spoel de zuurkool onder de koude kraan af. Meng er de spekreepjes,de tomaatjes, de ananas stukjes (het sap bewaren) en de appelcompote door.
  2. Doe de aardappelschijfjes in de ingevette ovenschaal en schep hier het zuurkoolmengsel op. Schenk hier 4 eetlepels ananassap over.
  3. Roer 6 eetlepels water door de roomkaas en verdeel dit mengsel over de zuurkool. Bestrooi alles met 6 eetlepels paneermeel.
  4. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en zet de oven terug op 180 graden C. Laat de schotel in 30 minuten gaar worden.
  5. Bak intussen de speklapjes in het bak- en braadproduct gaar en krokant.
  6. Serveer de ovenschotel met bovenop de speklapjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Zuurkool