- 12 Druivenbladeren
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Sarma (gevulde druivenbladeren) op tafel.
- Doe alle schoongemaakte en gesneden ingrediënten bij elkaar in een kom, met uitzondering van de druivenbladeren en de citroenen. Meng dit tot een compacte massa.
- Week de druivenbladeren 30 minuten in een schaal met water.
- Leg een druivenblad met de onderkant (ruwe kant) naar boven en het steeltje naar beneden op een plank. Leg een ruime theelepel van het mengsel op het druivenblad en rol dit strak in. Vouw hiervoor eerst de onderkant van het blad naar boven en vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol de rest van het blad op.
- Leg de rolletjes strak langs elkaar in de pan. Vul deze af met water tot de rolletjes bijna onder water staan. Pers de citroenen uit en voeg het sap aan het water toe. Eventueel afdekken met een zwaar bord om te voorkomen dat de rolletjes opengaan tijdens het koken.
- Breng de pan met rolletjes aan de kook en laat de rolletjes op een zacht vuurtje gaar koken in ongeveer 60 minuten. De Sarma is gaar op het moment dat het druivenblad zacht is.
- Afiyet olsun (eet smakelijk).