Terrine van rood fruit in camparigelei

Terrine van rood fruit in camparigelei

Smulweb imageSmulweb

Deze Terrine van rood fruit in camparigelei is een kleurrijk dessert dat geschikt is voor een warme zomerdag. Een laagje cake besprenkeld met likeur bedekt de bessen en levert een heerlijke smaaksensatie op. Om eventueel luchtbellen te verwijderen, tik de vorm op het aanrechtblad na het vullen met laagjes fruit en Camparigelei.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Campari
  • 150 ml bosvruchtenlimonadesiroop
  • 150 g Bramen
  • 250 g Rode Bessen
  • 2 el Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Terrine van rood fruit in camparigelei op tafel.

  1. Laat de gelatine ca. 5 minuten weken in een kom met ruim koud water. Pers de citroen uit.
  2. Breng in een pan 2 1/2 dl water aan de kook. Knijp de gelatine goed uit en voeg al roerend toe aan het hete water. Haal van het vuur en voeg het gezeefde citroensap toe. Roer hier de Campari en limonadesiroop doorheen. Laat iets afkoelen in een bak met koud water.
  3. Spoel het fruit voorzichtig af onder koud stromend water en laat uitlekken op keukenpapier. Rits de rode bessen van de steeltjes en snijd de aardbeien in vieren.
  4. Spoel de vorm om met koud water. Giet een dun laagje Camparigelei in de vorm en laat 5 minuten opstijven in de vriezer. Leg de helft van de blauwe en rode bessen in een mozaïekpatroon in de vorm.
  5. Schenk genoeg gelei over de bessen zodat ze bedekt zijn. Laat 5 minuten opstijven in de vriezer.
  6. Vul de vorm met laagjes fruit, beginnend met de helft van de aardbeien, dan alle frambozen, bramen, de rest van de aardbeien en de rest van de blauwe en rode bessen. Schenk telkens wat Camparigelei over elke laag (als de gelei te vast wordt, plaats het mengsel dan even in een bak met heet water en roer goed).
  7. Tik de vorm op het aanrechtblad zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen. Laat de terrine in de diepvries in ca. 10 minuten iets opstijven.
  8. Snijd dunne plakjes cake van ca. 1 cm dik en besprenkel met likeur. Snijd de plakjes op maat van de vorm en leg ze dicht tegen elkaar aan op de terrine. Laat de terrine in de koelkast ca. 4 uur opstijven.
  9. Snijd de zijkanten van de terrine los met een scherp mes. Houd de vorm even in een bak met heet water en plaats een platte cakeschaal op de cake. Draai om en laat de terrine op de schaal glijden. Snijd de terrine in plakjes en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Rood fruit