Remouladesaus recepten
Zelf Remouladesaus gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Remouladesaus recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 1500 g Kruimige aardappelen
- 25 g Roomboter
- 800 g Witlof
- 1 friszoete handappel, bijv. goudreinetten
- 1 schaal kibbeling
- 4 el Remouladesaus
- 75 g walnoten
- 1 snufje Zout
- 1 snufje peper
- 1 pureestamper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Witlofstamppot met appel, walnoot en kibbeling op tafel.
- Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Smelt in een hapjespan de boter. Schep de witlof erdoor en bak in 8 min. beetgaar. Voeg de appel toe en warm nog 2 min. mee.
- Verwarm intussen de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met een flinke scheut kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de witlof, appels, walnoten en peper naar smaak erdoor.
- Schep de stamppot op 4 borden. Leg er de kibbeling bij en serveer met de remouladesaus.