Chateau briant

Chateau briant

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit de Franse keuken met een heerlijk kruidige smaak. Deze Chateau briant is heerlijk mals. Bestrooid met peper en afgeblust met citroensap en heet water. Perfect voor de echte lekkerbekken!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g chateaubriands

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chateau briant op tafel.

  1. Bestrooi het vlees aan beide zijden met peper. Verwarm 50 g boter in een koekenpan tot het schuim is weggetrokken en de boter bruin is.
  2. Schroeit het vlees aan beide zijden dicht en bak het gedurende 10 minuten tot het bruin is. Voeg af en toe een klontje boter toe om het verbranden van de boter te voorkomen.
  3. Bestrooi het vlees met zout, leg het op voorverwarmde borden en houd warm.
  4. Voeg het citroensap en 1½ dl heet water toe aan de bakboter en roer de aanbaksels van de bodem los. Giet de jus over het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Bakken Fruit Citroen Citroensap