Appelcake van louise

Appelcake van louise

Smulweb imageSmulweb

Met deze appelcake van Louise tover je direct een glimlach op je gezicht! Vers uit de oven, vol met appels en lichtjes afgewerkt met glazuur. Perfect als ontbijt maar ook als dessert.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Appelcake van louise op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht) of 140 °C (elektrisch).
  2. Zorg dat boter, eieren, enz. op kamertemperatuur zijn en zeef de bloem, het bakpoeder en de poedersuiker.
  3. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes of rasp ze.
  4. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier of vet de vorm in en bestrooi met bloem.
  5. Boen een citroen goed af, leg deze even in heet water, boen deze weer en spoel af onder koud stromend water en droog deze daarna goed af. Rasp de schil van de citroen en zet deze even apart. Pers de citroenen uit en verdeel het sap in twee aparte bakjes.
  6. Druppel wat citroensap over de stukjes of geraspte appel en strooi er vanillesuiker overheen. Roer door elkaar.
  7. Splits de eieren en klop de eiwitten in een ontvette kom met de helft van de suiker tot de eiwitten mooie pieken vormen. Zet dit apart.
  8. Mix in een andere kom de boter en de andere helft van de suiker 4-5 minuten met de mixer.
  9. Voeg één voor één de eidooiers, een snufje zout, de geraspte citroenschil en de rest van het citroensap, en vanille extract (of essence of merg) toe aan de goed gemixte massa.
  10. Meng nu eerst de helft van het eiwit door het botermengsel en schep er daarna de rest erdoor. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder beetje bij beetje toe en schep met een spatel alles luchtig door elkaar.
  11. Doe eerst een laagje beslag in de cakevorm, verdeel een dun laagje appel en weer beslag en herhaal dit tot de bovenkant beslag is.
  12. Zet de cake 1¼ uur in de oven op de tweede richel.
  13. Haal de cake uit de oven en test met een satéprikker of hij gaar is. Als deze gaar is, kleeft er niets meer aan de stokjes.
  14. Laat de cake ongeveer 20 minuten in de vorm afkoelen. Leg dan een rek op de vorm en keer deze om zodat hij kan uitwasemen en afkoelen.
  15. Roer 1½ eetlepel citroensap door de poedersuiker en zet dit apart totdat de cake is afgekoeld.
  16. Smeer het glazuur uit over de cake met een (pannenkoeken)mes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Appelcake