Pasta met kip spekjes en paddestoelen

Pasta met kip spekjes en paddestoelen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke pasta met kip spekjes en paddestoelen in roomsaus. De saus is gevuld met roomkaas en crème fraîche. Even pruttelen op laag vuur tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met versgemalen peper. Serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Pasta met kip spekjes en paddestoelen op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  2. Snijd de paddestoelen in stukjes.
  3. Hak de bieslook fijn.
  4. Kook de pasta met wat zout al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de kipfilet en spekreepjes ca. 5 minuten.
  6. Voeg geperste knoflook toe en bak even mee.
  7. Voeg vervolgens de gesneden paddestoelen toe en bak mee tot ze zacht worden.
  8. Voeg dan roomkaas en crème fraîche toe. Roer goed door tot het zacht is.
  9. Laat op laag vuur zachtjes pruttelen tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met versgemalen peper. Zout is in principe niet nodig omdat de spekjes voldoende zout zijn.
  10. Meng de saus met de pasta, schep op borden en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Gevogelte Vlees