Blanke kalfsragout

Blanke kalfsragout

Smulweb imageSmulweb

Deze blanke kalfsragout is een heerlijk en klassiek gerecht dat zorgt voor een ware smaaksensatie. Het vlees is heerlijk mals gekookt en de romige saus van roux en bouillon is heerlijk op smaak gebracht met een snufje zout en gehakte peterselie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Blanke kalfsragout op tafel.

  1. Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes van ca. 4 centimeter.
  2. Breng 1 liter water aan de kook, samen met het bouquet garni en een snufje zout. Voeg het vlees toe zodra het water kookt. Draai het vuur laag en gaar het vlees in ca. 1 uur gaar. Verwijder het schuim.
  3. Neem het vlees en het bouquet garni uit de pan. Smelt voor een roux 30 gram boter en fruit hierin de sjalotjes. Voeg hier al roerend de bloem bij. Laat dit op een laag vuur even garen. Giet er dan 3 deciliter van de koude bouillon bij en laat de saus op een laag vuur in 5 minuten gaar worden.
  4. Roer in een kom de eierdooier en de room los en voeg hier iets van de saus aan toe. Roer dit mengsel weer door de saus.
  5. Doe nu het vlees met de champignons en een 1/2 eetlepel gehakte peterselie bij de saus. Laat de ragoût nog even door en door warm worden, maar niet meer koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Fruit Soep Sauzen