Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Smulweb imageSmulweb

Zomerse stamppot met ijsbergsla en boerenkaas. De aardappelpuree krijgt een lekkere twist door er knoflook en kerriepoeder doorheen te mengen. De krop ijsbergsla wordt in reepjes gesneden en aan de stamppot toegevoegd. Als finishing touch worden kaasblokjes en krokante uitjes toegevoegd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas op tafel.

  1. Bereid de aardappelpuree volgens de normale weg.
  2. Meng er 2 geperste teentjes knoflook en 1 eetlepel kerriepoeder door.
  3. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  4. Verdeel de krop ijsbergsla in vieren, verwijder de stronken en snijd de bladeren in smalle reepjes.
  5. Schep de slareepjes door de puree en laat het geheel al roerende goed warm worden.
  6. Voeg peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van de warmtebron en schep de kaasblokjes erdoor.
  7. Bestrooi het gerecht met de krokante uitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Groente Sla Ijsbergsla