- 1 el Aardappelzetmeel
- 50 ml Limoncello
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Panna cotta met kersen op tafel.
- klop 500 ml slagroom half stijf, week gelatine voor, schraap citroenschil(let op, alleen geel oppervlakkig laagje).
- Breng 1 liter slagroom met suiker en vanillestokje aan de kook. Laat het roommengsel op laag vuur in 20 minuten inkoken tot 3/4 van het geheel over is. Haal het vanillestokje uit de pan en voeg het merg met citroenschilletjes weer aan het mengsel toe. Week ondertussen de gelatine gedurende 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los het op in het warme roommengsel van het vuur. Laat het mengsel afkoelen tot het licht begint op te stijven en voeg dan de stijfgeklopte slagroom toe. Verdeel het mengsel over 12 vormpjes en laat de panna cotta minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de kersen met het vocht en voeg limoncello toe. Bind de massa door al roerend het (met koud water aangemaakte) aardappelzetmeel toe te voegen en schep iets van de warme kersen op de panna cotta. Serveer direct.