Pitabroodjes zelf maken

Pitabroodjes zelf maken

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maakt je tien keer zo lekkere pitabroodjes als kant-en-klaar in de supermarkt. Verser dan dit vind je ze niet.

45 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 210 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Pitabroodjes zelf maken op tafel.

  1. Meng de gist met wat lauw warm water en suiker, laat het mengsel 10 minuten staan.
  2. Zeef de bloem met het zout en meng met het gist mengsel en de olijfolie.
  3. Kneed het deeg tot een elastische bal die van het met bloem bestoven werkblad loslaat.
  4. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol met de binnenkant van je hand de stukken tot 6 gelijke balletjes.
  5. Laat de balletjes 40 minuten rusten onder een vochtige theedoek op een warme plaats.
  6. Druk de balletjes nu plat tot schijven van 5 mm dik.
  7. Laat de platte schijven weer 10 minuten rusten onder een vochtige theedoek of plastic.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 230 *C.
  9. Bestrooi de pitabroodjes licht met bloem en bak ze circa 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de broodjes opgezwollen en lichtbruin zijn.
  10. Laat de pitabroodjes afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood