- 210 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Pitabroodjes zelf maken op tafel.
- Meng de gist met wat lauw warm water en suiker, laat het mengsel 10 minuten staan.
- Zeef de bloem met het zout en meng met het gist mengsel en de olijfolie.
- Kneed het deeg tot een elastische bal die van het met bloem bestoven werkblad loslaat.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol met de binnenkant van je hand de stukken tot 6 gelijke balletjes.
- Laat de balletjes 40 minuten rusten onder een vochtige theedoek op een warme plaats.
- Druk de balletjes nu plat tot schijven van 5 mm dik.
- Laat de platte schijven weer 10 minuten rusten onder een vochtige theedoek of plastic.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 230 *C.
- Bestrooi de pitabroodjes licht met bloem en bak ze circa 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de broodjes opgezwollen en lichtbruin zijn.
- Laat de pitabroodjes afkoelen op een rooster.