Sukadelappen gestoofd in bokbier

Sukadelappen gestoofd in bokbier

Smulweb imageSmulweb

Sukadelappen gestoofd in bokbier met prei, wortel, ui, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel. Na langzaam sudderen gestoomd in de stoomoven. Heerlijk met aardappelpuree.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Jumbo Tijm
  • 600 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Sukadelappen gestoofd in bokbier op tafel.

  1. Kruid de sukade met peper en zout en wentel de lapjes licht door de bloem.
  2. Verhit in een pan de boter en de olie en bak hierin de sukade aan.
  3. Voeg prei, wortel, ui, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en zet het goed aan.
  4. Blus af met het bier en de bouillon.
  5. Laat het in de braadpan onder al en toe roeren 1 1/2 uur sudderen.
  6. Doe alles over in een ruime dichte stoomovenpan.
  7. Plaats de stoomoven op kookstand 120°C. Stoom de sukade gedurende 45 minuten.
  8. Of plaats de stoomoven op kookstand 100°C. Stoom de sukade gedurende 90 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees