Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas

Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een ovenschotel met bloemkool, broccoli, ham en kaas. Gegratineerd in de oven en geserveerd met krieltjes. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse dag, maar ook heerlijk als je gasten over de vloer hebt. De mosterd-roomsaus maakt dit gerecht extra smaakvol.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de bloemkool-broccoli-roosjes in een pan met laag kokend water gedurende 5 minuten.
  2. Roer intussen de mosterd met een scheutje kookroom glad. Klopt het ei en de rest van de room erdoorheen. Schep de helft van de kaas erdoorheen.
  3. Verdeel de bloemkool-broccoliroosjes en de julienne ham over een ovenschaal. Giet het roommengsel eroverheen. Strooi de rest van de kaas eroverheen.
  4. Gratineer de bloemkool-broccolischotel in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten.
  5. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. Knip de bieslook fijn en strooi deze over de ovenschotel voordat deze wordt opgediend.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas