- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Brood pudding met(slow-cooker) op tafel.
- Breek brood in stukken en plaats met de rozijnen in een ingevette slowcooker.
- Mix alle ingrediënten (behalve de saus) in een beker en schenk dit over de broodstukken. Meng alles goed door elkaar.
- Zet de slowcooker op hoog voor 1 uur, daarna op laag voor 3-4 uur. Het is klaar als alles lekker stevig is, een droge top heeft en goed warm is.
- Als alternatief kan je de oven voorverwarmen op 175°C. Vet een ovenschaal in en herhaal dezelfde stappen als bij de slowcooker. Laat het vocht even intrekken en plaats de ovenschaal in de oven. Na 40 minuten is het klaar, droog aan de bovenkant en bruin.
- Voor de saus: smelt boter in een pannetje, voeg bloem toe en roer tot het glad is. Voeg langzaam water en vanille toe en kook zachtjes gedurende 2 minuten of tot de saus dik is.
- Serveer de broodpudding met de saus en eventueel met blueberries, kersen, cranberries of appels.