Rib-eye gepofte sjalotten

Rib-eye gepofte sjalotten

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke rib-eye, gemarineerd in bier, knoflook en peterselie zorgt voor een ware smaakexplosie. Serveer met gepofte sjalotten met suiker, knoflook en peper in een aluminium pakketje en een mosterd saus om de ultieme smaakervaring te creëren. Perfect voor op de camping!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rib-eye gepofte sjalotten op tafel.

  1. Dep de rib-eye droog.
  2. Vermeng het bier, de knoflook, de gehakte peterselie, peper en zout en marineer hierin de rib-eye ca 4 uur.
  3. Haal de rib-eye uit de marinade (bewaar deze) en dep weer droog. Smeer in met olijfolie en bak de rib-eye op hoog vuur.
  4. Kook de overgebleven marinade tot 1/3 deel in en voeg de mosterd toe.
  5. Snijd van de ongepelde sjalot het kontje af en snijd dan door de helft. Leg de sjalotten op aluminiumfolie met de snijkant naar boven.
  6. Bestrooi de sjalotten met suiker, knoflook, peper en zout en olijfolie. Vouw het aluminium dicht en gaar het in een oven van 200 graden C in ca 25 minuten gaar.
  7. Serveer de rib-eye met de gepofte sjalotten en de mosterd saus op een bord en serveer met waterkers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sjalot