Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Muntthee warm en koud op tafel.
- Kook een hoeveelheid water die in de theepot past. Spoel de muntblaadjes af en doe ze in de theepot schenk het gekookte water erop en laat het circa 5 minuten trekken, samen met een zakje of losse earl grey thee.
- Doe in een ijsblokjesvorm een blaadje verse munt in elk bakje. Vul op met water en laat in de ijskast bevriezen.
- Zet een liter sterke thee. Gebruik 2x zoveel thee als normaal en schep er 4 flinke eetlepels suiker bij en/of zoetstof. Laat al roerend oplossen. Doe de rest van het bosje munt erin. Laat trekken en afkoelen. Giet door een zeef met behulp van een trechter in een lege limonadefles en laat in de koelkast koud worden.
- Serveren: Schenk de koude muntthee in hoge glazen en voeg de muntijsblokjes toe.