Gepofte aardappelen met kruidige huttenkase

Gepofte aardappelen met kruidige huttenkase

Smulweb imageSmulweb

Gepofte aardappelen met kruidige huttenkase. Lekker uit de oven of van de BBQ. Bestrijk de aardappelen met olie, paprika en knoflook. Serveer met hüttenkäse met uiringetjes, basilicum, peterselie en stukjes paprika. Voor de BBQ: aluminiumfolie gebruiken en de aardappelen 20 minuten grillen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Hüttenkäse
  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gepofte aardappelen met kruidige huttenkase op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk de aardappelen rondom met olie en leg ze in een bakblik. Leg de paprika en tenen knoflook erbij.
  2. Rooster de aardappelen in de oven in ca. 40 minuten knapperig bruin en gaar, keer ze af en toe en bestrijk ze eventueel nog een keer met olie.
  3. Neem de paprika en tenen knoflook na ca. 20 minuten uit de oven. Laat de paprika in een kommetje afgedekt ca. 10 minuten rusten. Knijp de tenen knoflook boven een kom uit.
  4. Schep de Hüttenkäse met de uiringetjes, basilicum en peterselie erdoor. Trek het vel van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Schep de stukjes paprika door de Hüttenkäse en voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Maak van aluminiumfolie stukken die groter zijn dan de aardappel. Kook de aardappelen gedurende 15 minuten in zout water en laat ze afkoelen. Smeer ze in met olie, zout, peper en paprikapoeder. Leg de aardappelen op de bbq en grill ze gedurende 20 minuten. (Note: I removed the irrelevant and incorrect part about preparing the potatoes for the BBQ and fixed Dutch spelling mistakes.)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas