- 1 el Rozemarijn, vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Oven gekonfijte tomaten op tafel.
- Pers de knoflook uit en meng die samen met olijfolie en vers gesnipperde basilicum. Dit kan enkele uren op voorhand gedaan worden zodat de smaken goed kunnen vermengen.
- Plet in een vijzel (of op de werkplank) de suiker, zout en kruiden tot een poeder. Het zout en suiker schuren de kruiden en zorgen ervoor dat ze goed vermengen.
- Snij de tomaten in partjes of bij kleine kerstomaten in de helft. Verwijder de harde, witte stukken, maar pitjes mogen blijven.
- Schik de tomaten met de pelkant omlaag in een ovenschaal.
- Besprenkel ze met de knoflookolie en bestrooi ze met peper en het kruidenmengsel.
- Zet ze gedurende 2-4 uur in een oven op 100 graden.
- Laat afkoelen en bewaar de tomaten met hun vocht in een glazen pot in de koelkast. Daar blijven ze 2 weken goed.