Oven gekonfijte tomaten

Oven gekonfijte tomaten

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke oven gekonfijte tomaten. De tomaten worden in combinatie met knoflookolie en basilicum in de oven gezet waardoor er na een aantal uur een geweldige smaak ontstaat. Ideaal als basis voor een pastasaus.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Rozemarijn, vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oven gekonfijte tomaten op tafel.

  1. Pers de knoflook uit en meng die samen met olijfolie en vers gesnipperde basilicum. Dit kan enkele uren op voorhand gedaan worden zodat de smaken goed kunnen vermengen.
  2. Plet in een vijzel (of op de werkplank) de suiker, zout en kruiden tot een poeder. Het zout en suiker schuren de kruiden en zorgen ervoor dat ze goed vermengen.
  3. Snij de tomaten in partjes of bij kleine kerstomaten in de helft. Verwijder de harde, witte stukken, maar pitjes mogen blijven.
  4. Schik de tomaten met de pelkant omlaag in een ovenschaal.
  5. Besprenkel ze met de knoflookolie en bestrooi ze met peper en het kruidenmengsel.
  6. Zet ze gedurende 2-4 uur in een oven op 100 graden.
  7. Laat afkoelen en bewaar de tomaten met hun vocht in een glazen pot in de koelkast. Daar blijven ze 2 weken goed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente