Gekookte andijvie

Gekookte andijvie

Smulweb imageSmulweb

Andijvie, een heerlijke Nederlandse klassieker. Lekkerder krijg je hem niet! Zorg dat de andijvie niet te nat wordt en verwarm hem samen op met de saus. Een klassiek en overheerlijk recept die je niet wilt missen.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gekookte andijvie op tafel.

  1. Snijd de andijvie in 4 kwarten en laat de stronk eraan zitten. Snijd elk van de kwarten andijvie in repen en was het 2 maal in ruim koud water. Laat het goed uit lekken in een vergiet.
  2. Doe de andijvie in een pan zonder water met wat zout en breng het niet aan de kook. Het aanhangende vocht van het wassen en het vocht dat uit de andijvie zelf vrij komt is genoeg vocht om mee te koken. Omkeren tot alles geslonken is en dan nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  3. Giet de groente door een vergiet en bewaar het vocht.
  4. Smelt een stukje margarine en strooi daar wat bloem over. Meng het goed en voeg dan (een deel van) het groentennat toe en roer weer goed met een garde. Even aan de kook brengen. De saus moet niet te dik zijn maar net gebonden.
  5. Zet de pan andijvie terug op het fornuis en warm het samen op met de saus. Niet te lang, want dan verliest de andijvie weer vocht en wordt de saus dunner.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Andijvie