Sticky spareribs en kippedijtjes

Sticky spareribs en kippedijtjes

Smulweb imageSmulweb

Marineer een dag van tevoren: Spareribs en kippedijtjes gemarineerd in een sticky saus van o.a. sojasaus en stroop. Kastanjebruin, kleverig en glinsterend van de BBQ of uit de oven. Zin in!

10 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6000 g Varkensriblap
  • 250 ml Appelsap
  • 60 g Lyles golden syrup

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Sticky spareribs en kippedijtjes op tafel.

  1. Doe de ribbetjes en stukken kip in een paar grote diepvrieszakken of in een schaal.
  2. Doe er de rest van de ingrediënten bij en kneed alles goed door elkaar voordat je de zakken sluit of de schaal afdekt.
  3. Laat dit alles in de koelkast tot de volgende dag of tot maximaal twee dagen later marineren.
  4. Haal na de marineertijd de schaal of zakken uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 6.
  5. Doe de inhoud van de schaal of de zakken in één of twee grote braadsleeën (zorg ervoor dat de stukken kip met het vel naar boven liggen), zet ze in de oven en laat ze er een klein uur in staan.
  6. Haal de braadslee uit de oven na 45 minuten en haal al het vocht eruit. Voeg extra sojasaus en stroop toe, niet te veel. Laat het inkoken tot een smeerbare saus in een pan en strooi dit over de kip of ribbetjes.
  7. Het gerecht moet kleverig en glinsterend kastanjebruin zijn. Je kunt het ook op de bbq leggen en inmoppen met de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees