Zandkoekjes

Zandkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke zelfgemaakte zandkoekjes. Gemaakt met suiker, vanillesuiker, bloem en boter. Versieren met discodip of hagelslag. Bak ze goudbruin in de oven en geniet van de heerlijke geur van versgebakken koekjes.

25 min bereiden

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zandkoekjes op tafel.

  1. Meng de suiker, vanillesuiker en bloem. Snijd de boter in kleine blokjes en vermeng dit met het bloemmengsel. Kneed alles goed door.
  2. Voeg een ei toe en kneed het geheel tot het een niet-plakkerige deegbal is. Voeg indien nodig extra bloem toe.
  3. Rol het deeg plat uit en gebruik een koekjesvorm om koekjes uit te steken. Verwijder voorzichtig het overtollige deeg en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat of ingevette bakplaat.
  4. Versier de koekjes naar eigen wens met bijvoorbeeld disco dip of hagelslag.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bak de koekjes in 20 tot 25 minuten goudbruin. Voor een mooie kleur kan je voor het bakken een geklopt ei over de koekjes strijken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Zandkoekjes