Chocoladesoesjes (10 stuks)

Chocoladesoesjes (10 stuks)

Smulweb imageSmulweb

Maak heerlijke chocoladesoesjes met dit gemakkelijke recept! Luchtige soesjes gevuld met slagroom zoet en een laagje knapperige chocolade. Ideaal voor bij de koffie of als dessert na een feestelijk diner. Volg het stappenplan en geniet van je eigen gemaakte soesjes!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocoladesoesjes (10 stuks) op tafel.

  1. Breng water met boter en zout aan de kook.
  2. Klopt de eieren los in een kommetje. Haal het pannetje van het vuur zodra de boter is gesmolten en voeg de bloem in één keer toe. Roer goed door totdat vocht en meel van de zijkanten en bodem van de pan loslaat.
  3. Voeg beetje bij beetje het ei toe. Voeg pas een volgend scheutje ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  4. Doe het mengsel in een spuitzak of apparaatje en spuit toefjes op een bakplaat (met bakmat of bakpapier bekleed). Bak in een oven van 220 °C gedurende 15 minuten.
  5. Na de baktijd de oven een paar minuten open zetten en de soesjes langzaam laten afkoelen. Na vijf minuten de soesjes op een rooster buiten de oven zetten.
  6. Klop de slagroom en candarel (of suiker) op en vul daarmee de soesjes.
  7. Breek de chocolade en kook samen met de kookroom in een schaaltje voor 20 seconden in de magnetron op vol vermogen (750W).
  8. Roer goed door. Dompel de bovenkant van de soesjes in de warme chocolade en laat afkoelen zodat de chocolade kan harden (eventueel in de koelkast).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Bakken Zuivel