Pinda-chocoladeballen

Pinda-chocoladeballen

Smulweb imageSmulweb

Maak in een handomdraai deze heerlijke pinda-chocoladeballen. Pindakaas, gesmolten roomboter, poedersuiker, cacaopoeder, Special K, en chocolade in een handomdraai. Om te eten mag je watertanden.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pinda-chocoladeballen op tafel.

  1. Vermeng in een kom de pindakaas met de gesmolten roomboter.
  2. Voeg er dan de gezeefde poedersuiker, de cacaopoeder en de Special K aan toe en vermeng alles goed. Zet het mengsel tenminste 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.
  3. Smelt de chocolade naar keuze in de magnetron of in een schaal boven heet water.
  4. Bedek een plat en koud werkvlak met bakpapier.
  5. Neem stukjes van het pindamengsel en vorm er met de palmen van je handen balletjes van 2 cm doorsnede van.
  6. Doop de balletjes één voor één in de gesmolten chocolade, haal ze er met een vork uit en laat ze wat uitlekken.
  7. Plaats de balletjes op het bakpapier en laat ze drogen. Zet ze evt. nog even in de koelkast.
eet smakelijk