Gebakken palourdes met platte peterselie mandarijn rode pe

Gebakken palourdes met platte peterselie mandarijn rode pe

Smulweb imageSmulweb

Laat je gasten met dit heerlijke gerecht de zomer proeven met gebakken palourdes met platte peterselie, mandarijn, rode peper en kikkoman. De toevoeging van arbequina olijfolie maakt het geheel af.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g palourdes
  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken palourdes met platte peterselie mandarijn rode pe op tafel.

  1. Was de palourdes in ruim koud water.
  2. Schil de sjalot en knoflook en snij deze in halve ringen. Haal de pitjes uit de peper en snij deze ook in halve ringen. Snij de mandarijnen uit (zodat er geen velletjes meer aan zitten) en vang het sap op.
  3. Haal de palourdes uit het water en laat deze uitlekken. Zet een pan op hoog vuur en fruit in een scheut olijfolie de sjalot, knoflook en de peper. Voeg de palourdes toe als dit glazig is.
  4. Snij ondertussen de platte peterselie grof. Als de palourdes beginnen open te gaan, voeg dan de kikkoman en het mandarijnensap toe.
  5. Als dit wat ingekookt is en de palourdes open zijn, voeg dan de peterselie toe en serveer direct.
  6. Als laatste, schenk een scheutje (arbequina) olijfolie over het geheel op het bord.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Mandarijn