- 0.1 g Chilivlokken
- 0.1 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke pasta met vleessaus op tafel.
- Breng een grote pan met 4 liter water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg 1 eetlepel zout toe en voeg de pasta toe. Laat onafgedekt koken op hoog vuur met een krachtige kook totdat de pasta al dente is. Spoel af.
- Verhit intussen olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg gesnipperde ui, Italiaanse kruiden en wat rode peper vlokken toe. Laat 5 minuten bakken, af en toe roeren tot de uien zacht zijn.
- Voeg knoflook, verse tijm, zout en peper toe. Bak voor nog een extra minuut totdat de knoflook geurend is. Haal van het vuur en zet apart.
- Verhit een grote gietijzeren pan op hoog vuur en voeg kleine stukjes gehakt toe. Roerbak tot het vlees goed bruin is. Haal het met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de pan met de gekruide uien.
- Voeg tomatensaus, basilicum en een theelepel suiker toe. Breng aan de kook op laag vuur en laat zonder deksel 15 minuten koken.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en voeg meer suiker toe als de saus te zuur is. Voeg meer tomatensaus toe als de saus te droog is. Roer de gekookte penne pasta erdoor en bestrooi met gehakte peterselie. Dien meteen op.