Bladerdeegtaart met asperges en ham

Bladerdeegtaart met asperges en ham

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart gevuld met beetgare asperges, hamrepen en een romig mengsel van kookroom, eieren, gehakte kruiden, zout en peper. Afgemaakt met een krokant bladerdeegrandje. Heerlijk als lunch of lichte avondmaaltijd.

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bladerdeegtaart met asperges en ham op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  3. Vet de ovenschaal in met olie en bestrooi met bloem. Bekleed de schaal met plakjes bladerdeeg en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd het deeg rondom bij.
  4. Kook de asperges beetgaar. Schep ze voorzichtig uit de pan, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  5. Klop de kookroom met eieren, gehakte kruiden, zout en peper los.
  6. Verdeel de helft van de hamrepen over de deegbodem en leg de asperges er om en om in. Verdeel de rest van de ham erover en schenk het roommengsel erop. Maal er nog wat peper over.
  7. Bak de taart in circa 40 minuten mooi bruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Asperges