Boeuf stroganoff met gemengde paddestoelen

Boeuf stroganoff met gemengde paddestoelen

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker met een twist. Boef Stroganoff met gemengde paddestoelen en dun gesneden biefstuk wordt in de oven gegaard op een bedje van aardappelschijfjes. De stoof krijgt extra smaak door bloem, paprikapoeder, bouillon en wijn. Een heerlijk recept wat je in 3 uur volledig kan laten garen in de oven op 85°C/90°C.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Champignon Roerbakmix
  • 125 g Zure room
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boeuf stroganoff met gemengde paddestoelen op tafel.

  1. Snij de aardappelen ongeschild in schijfjes van 1,5 cm dik. Snij de paddestoelen in plakjes. Snij de ui in dunne ringen. Snij de knoflook fijn. Snij de biefstuk dwars over de draad in dunne reepjes.
  2. Dep het vlees droog. Meng de bloem met de paprikapoeder in een schaaltje. Doe de paddestoelen en de uiringen in een grote kom en verdeel de knoflook erover met de oregano, zout en zwarte versgemalen peper.
  3. Doe de aardappelschijfjes over de bodem van de pan en verhit 2 theelepels van de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur.
  4. Haal 1/4 van de biefreepjes door het bloemmengsel (overtollige bloem afschudden), en kort roerbakken. Voeg het bij het paddestoelen-ui mengsel en herhaal dit met de rest van het vlees.
  5. Schenk de bouillon, wijn en tomatenpuree en eventueel overschot van de bloem erbij. Roer alles goed door tot het mooi gebonden is. Voeg het toe over de biefreepjes en de paddestoelen en schep alles goed door. Breng alles op de aardappelschijfjes.
  6. Verwarm de oven voor op 85°C/90°C. Dek af en laat het gerecht 3 à 4 uur in de oven garen. Na 3 uur kijken of de aardappelen en biefreepjes nog niet gaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Boeuf stroganoff