Geroosterd suikerbrood met ijs

Geroosterd suikerbrood met ijs

Smulweb imageSmulweb

Geroosterd suikerbrood met ijs en warme appelcompote. Een heerlijke combinatie van verschillende smaken. Geniet van de repen suikerbrood met goudbruine kleur. Top de ijsbollen met warme appelcompote en garneer met de repen suikerbrood. Bevat ca.: 830 kcal, 3465 kj, eiwit 17 g, vet 15 g, koolhydraten 156 g.

15 min bereiden

dessert

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Geroosterd suikerbrood met ijs op tafel.

  1. Snij het suikerbrood overlangs in plakken van ca. 1cm dik. Snij deze plakken in repen van 1cm.
  2. Rooster het brood aan beide kanten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in blokjes. Spoel de rozijnen onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Pers de citroen uit.
  4. Breng de appelblokjes met de rozijnen, suiker, kaneel en het appelsap aan de kook. Laat de appel op een laag vuur in ca. 5 minuten zachter worden. Breng op smaak met citroensap.
  5. Schep 2 bollen roomijs in elke coupe en verdeel de warme appelcompote erover. Garneer met de repen suikerbrood.
  6. Bevat p.p. ca.: 830 kcal, 3465 kj, eiwit 17 g, vet 15 g, koolhydraten 156 g.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Desserts Suikerbrood