- 100 ml Appelsap
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Geroosterd suikerbrood met ijs op tafel.
- Snij het suikerbrood overlangs in plakken van ca. 1cm dik. Snij deze plakken in repen van 1cm.
- Rooster het brood aan beide kanten in een droge koekenpan goudbruin.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in blokjes. Spoel de rozijnen onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Pers de citroen uit.
- Breng de appelblokjes met de rozijnen, suiker, kaneel en het appelsap aan de kook. Laat de appel op een laag vuur in ca. 5 minuten zachter worden. Breng op smaak met citroensap.
- Schep 2 bollen roomijs in elke coupe en verdeel de warme appelcompote erover. Garneer met de repen suikerbrood.
- Bevat p.p. ca.: 830 kcal, 3465 kj, eiwit 17 g, vet 15 g, koolhydraten 156 g.