Plattekaastaart met citroen

Plattekaastaart met citroen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke lichte en frisse taart, perfect voor op een zomeravond: Plattekaastaart met citroen. Met een bodem van verkruimelde speculaas en een vulling van platte kaas, eiwitten, citroenrasp en gelatine. Laat een nachtje opstijven in de koelkast en smullen maar!

25 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Plattekaastaart met citroen op tafel.

  1. Verkruimel de speculaas in grove stukken.
  2. Smelt de boter en voeg er de verkruimelde speculaas aan toe. Wacht enkele minuten tot al de speculaas goed doordrongen is met boter. Bedek de springvorm met het speculaasmengsel en druk alles stevig aan. Laat nu afkoelen.
  3. Week de gelatine in koud/lauw water. Haal met een rasp heel fijne pelletjes van de citroenschil (geen wit).
  4. Meng de platte kaas samen met de eidooiers, vanillesuiker, suiker, sap en schil van 1/2 citroen. Klop de room op en voeg deze toe aan het mengsel.
  5. Neem +/- 3à4 el "heel" warm water en los de gelatine op. Laat de opgeloste gelatine heel even afkoelen. Voeg 1/4 van het mengsel bij de gelatine en roer alles even om. Voeg het gelatinemengsel nu terug bij de rest. Klop het eiwit goed stijf en meng dit luchtig onder het mengsel.
  6. Giet nu plattekaasmengsel over de speculaasbodem. Laat de taart een nachtje in de koelkast opstijven.
  7. Smullen maar!!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Citroen