Engelse trifle

Engelse trifle

Smulweb imageSmulweb

Trifle, het perfecte nagerecht met meerdere lagen. Deze Engelse trifle bevat cake, sherry, fruit, compote, crème anglaise en slagroom met geroosterde amandelsnippers als finishing touch. Serveer in mooie glaasjes.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Engelse trifle op tafel.

  1. Maak eerst de crème anglaise. Klop de eidooier schuimig met de suiker.
  2. Doe de melk in een pan met het vanillemerg. Breng dit mengsel al kloppend aan de kook en schenk het bij de eidooier.
  3. Doe het mengsel terug in de pan en laat het, al roerend op een laag vuur binden. Laat de saus afkoelen.
  4. Doe de helft van de cake in vier mooie glaasjes. Besprenkel met de helft van de sherry. Leg daarop de helft van het fruit en de helft van de compote.
  5. Schep daarop de helft van de crème anglaise. Herhaal dit en sluit af met een laagje room.
  6. Zet in de koelkast tot gebruik. Garneer met de room en geroosterde amandelsnippers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts