- 375 ml Water
- 1.5 g Rode kleurstof
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Toffee appels op tafel.
- Was de appels en droog deze goed.
- Verwijder de stelen van de appels. Steek een satéstokje van de onderkant af in elke appel.
- Doe het water en de suiker in een grote pan en pers het sap van een halve citroen door het suikerwater.
- Warm het mengsel langzaam op tot het kookpunt bereikt is.
- Laat het mengsel ongeveer 20 minuten doorkoken, tot het een lichte karamelkleur krijgt.
- Voeg de kleurstof toe en laat deze oplossen door de pan met de handen in beweging te houden, vooral niet met een lepel roeren!
- Haal het mengsel van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrijk deze licht met olie.
- Dompel de appels in het mengsel en draai ze rond tot de gehele appel bedekt is met de vloeistof.
- Dompel de appels vervolgens heel kort in koud water en draai deze rond om ze te laten drogen.
- Plaats de appels op de bakplaat met de bovenkant van de appel naar beneden.
- Laat de appels goed afkoelen voor het eten ervan.