Toffee appels

Toffee appels

Smulweb imageSmulweb

Creëer een smaakexplosie met toffee appels. Met een zacht karamel laagje bedekt en een knapperige appel als basis. Het perfecte snoepje voor de zoetekauwen.

45 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 375 ml Water
  • 1.5 g Rode kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Toffee appels op tafel.

  1. Was de appels en droog deze goed.
  2. Verwijder de stelen van de appels. Steek een satéstokje van de onderkant af in elke appel.
  3. Doe het water en de suiker in een grote pan en pers het sap van een halve citroen door het suikerwater.
  4. Warm het mengsel langzaam op tot het kookpunt bereikt is.
  5. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten doorkoken, tot het een lichte karamelkleur krijgt.
  6. Voeg de kleurstof toe en laat deze oplossen door de pan met de handen in beweging te houden, vooral niet met een lepel roeren!
  7. Haal het mengsel van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen.
  8. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrijk deze licht met olie.
  9. Dompel de appels in het mengsel en draai ze rond tot de gehele appel bedekt is met de vloeistof.
  10. Dompel de appels vervolgens heel kort in koud water en draai deze rond om ze te laten drogen.
  11. Plaats de appels op de bakplaat met de bovenkant van de appel naar beneden.
  12. Laat de appels goed afkoelen voor het eten ervan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel