Russische salade  poolse salade

Russische salade poolse salade

Smulweb imageSmulweb

Een frisse en goed gevulde salade boordevol groenten! Deze salade gevuld met aardappel, wortel, ijsbergsla, eieren en augurk kan zowel als hoofdgerecht als bijgerecht geserveerd worden. De salade moet minstens 1 uur in de koelkast voor extra smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Russische salade poolse salade op tafel.

  1. Kook de aardappels met zout gaar en laat ze afkoelen.
  2. Schil de wortels met de dunschiller en snijd er halve maantjes van. Kook de wortelschijfjes met de erwtjes in ongeveer 7 minuten beetgaar. Laat uitlekken en afkoelen.
  3. Snijd de augurken in de lengte door en vervolgens in halve maantjes. Snijd de ijsbergsla in repen.
  4. Kook de eieren in 10 minuten hard. Snijd er 3 in stukjes en bewaar 1 ei voor de garnering.
  5. Meng de slasaus, crème fraiche, het augurkennat, de azijn, de suiker en wat peper tot een gladde saus.
  6. Snijd de aardappels in blokjes en doe ze in een grote schaal. Schep alle andere ingrediënten erdoorheen, als laatste de sla. Voorzichtig omscheppen zodat alles heel blijft. Snijd het overgebleven ei in parten en leg bovenop de salade. Garneer de salade aan de zijkanten nog met wat grove stukken ijsbergsla.
  7. Laat de salade MINSTENS 1 uur in de koelkast op smaak komen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade