Roerei in een zalm jasje

Roerei in een zalm jasje

Smulweb imageSmulweb

Roerei in een zalm jasje: ei met bieslook, smeuig geroerd. Geserveerd in schaaltjes bekleed met zalm. Besmeerde muffins erop en rode wijnazijn-rucola eromheen. Garneer met bieslook. Als je hier niet van gaat watertanden dan weten wij het ook niet meer.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Roerei in een zalm jasje op tafel.

  1. Vet met boter 4 schaaltjes met een inhoud van 175 ml elk in.
  2. Voer dit uit met zalm en laat de zalm iets over de randen hangen.
  3. Klop in een mengkom eieren en bieslook en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit een derde van de boter in een koekenpan op lage hitte.
  5. Voeg het ei-mengsel toe en roer dit met een houten lepel met een platte einde.
  6. "Schraap" steeds het natte ei door de rest van het ei.
  7. Voeg de overige blokjes boter toe en roer verder tot de eimassa romig is.
  8. Haal de koekenpan van de hitte vóór het ei stolt en roer verder tot het nog iets nat is. (de hitte van het ei maakt het vanzelf verder gaar)
  9. Schep het roerei terwijl het nog warm is in de schaaltjes met zalm en vouw de overhangende zalm over het roerei.
  10. Rooster de muffins en besmeer met boter. Plaats de muffins met de boterkant naar beneden op de zalm schaaltjes.
  11. Keer dit om op 4 bordjes en garneer elk gerechtje met fijn bieslook of kaviaar bovenop.
  12. Meng olijfolie en rode wijnazijn en meng dit door de rucolabladeren. Verdeel deze om elk gerechtje. (over de rucola kan ook nog zalm eitjes verdeeld worden)
eet smakelijk