Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Roerei in een zalm jasje op tafel.
- Vet met boter 4 schaaltjes met een inhoud van 175 ml elk in.
- Voer dit uit met zalm en laat de zalm iets over de randen hangen.
- Klop in een mengkom eieren en bieslook en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een derde van de boter in een koekenpan op lage hitte.
- Voeg het ei-mengsel toe en roer dit met een houten lepel met een platte einde.
- "Schraap" steeds het natte ei door de rest van het ei.
- Voeg de overige blokjes boter toe en roer verder tot de eimassa romig is.
- Haal de koekenpan van de hitte vóór het ei stolt en roer verder tot het nog iets nat is. (de hitte van het ei maakt het vanzelf verder gaar)
- Schep het roerei terwijl het nog warm is in de schaaltjes met zalm en vouw de overhangende zalm over het roerei.
- Rooster de muffins en besmeer met boter. Plaats de muffins met de boterkant naar beneden op de zalm schaaltjes.
- Keer dit om op 4 bordjes en garneer elk gerechtje met fijn bieslook of kaviaar bovenop.
- Meng olijfolie en rode wijnazijn en meng dit door de rucolabladeren. Verdeel deze om elk gerechtje. (over de rucola kan ook nog zalm eitjes verdeeld worden)