Gehakt met feta uit de oven

Gehakt met feta uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Gehakt met feta uit de oven. Zelf gehakt bakken, kruiden en in de oven samen met krieltjes, paprika en een topping van yoghurt en feta.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gehakt met feta uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC (hetelucht 200ºC).
  2. Kook de krieltjes bijna gaar volgens de gebruiksaanwijzing en giet ze af.
  3. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes.
  4. Kruimel de feta en schep 3/4 deel door de yoghurt. Breng op smaak met peper.
  5. Verhit de olijfolie en bak het gehakt rul.
  6. Pel de knoflook en pers het uit boven het gehakt. Voeg de kruiden, paprika en het kaneelpoeder toe aan het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de krieltjes in de ovenschaal door het gehaktmengsel en verdeel het yoghurtmengsel erover. Bestrooi met de rest van de feta.
  8. Laat de gehaktschotel in ca. 20 minuten midden in de oven gratineren.
  9. Voedingswaarde per persoon: ca. 725 kcal, 3040 kj, eiwit 38 g, vet 46 g, koolhydraten 41 g.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees