Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gehakt met feta uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220ºC (hetelucht 200ºC).
- Kook de krieltjes bijna gaar volgens de gebruiksaanwijzing en giet ze af.
- Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes.
- Kruimel de feta en schep 3/4 deel door de yoghurt. Breng op smaak met peper.
- Verhit de olijfolie en bak het gehakt rul.
- Pel de knoflook en pers het uit boven het gehakt. Voeg de kruiden, paprika en het kaneelpoeder toe aan het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de krieltjes in de ovenschaal door het gehaktmengsel en verdeel het yoghurtmengsel erover. Bestrooi met de rest van de feta.
- Laat de gehaktschotel in ca. 20 minuten midden in de oven gratineren.
- Voedingswaarde per persoon: ca. 725 kcal, 3040 kj, eiwit 38 g, vet 46 g, koolhydraten 41 g.