Broodje shoarma

Broodje shoarma

Smulweb imageSmulweb

Dit broodje shoarma is een feestje voor je smaakpapillen. Het gehakt is gerubd met olijven, peterselie en shoarmakruiden. Samen met de blokjes paprika, feta en knoflooksaus gevuld in een warm shoarmabroodje. Serveer met reepjes andijvie en geniet van de variatie met kerrie-ananassaus.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Pitabroodjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Broodje shoarma op tafel.

  1. Hak de olijven en peterselie fijn en meng deze samen met de shoarmakruiden door het gehakt. Snijd de paprika en feta in kleine blokjes en zet apart.
  2. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en bak het in verhitte boter tot er kleine brokjes ontstaan. Roer regelmatig door.
  3. Voeg de paprika en feta toe en warm deze mee.
  4. Verwarm de shoarmabroodjes in de oven op 150°C.
  5. Snijd de andijvie in reepjes. Snijd de broodjes open en vul ze met de reepjes andijvie, gehakt en een schepje knoflooksaus.
  6. Variatie: vervang lamsgehakt door rundergehakt en de olijven door fijngehakte ui. Gebruik ijsbergsla in plaats van andijvie en serveer met kerrie-ananassaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodje shoarma