Ajam manis pedis (pittige zoete kip)

Ajam manis pedis (pittige zoete kip)

Smulweb imageSmulweb

Ajam manis pedis (pittige zoete kip) is een onweerstaanbaar gerecht. Kipfilet gemarineerd in sambal, ketjap, honing, dragon en knoflook. Gebakken met paprika, champignons en ananasstukjes. Bind de heerlijke saus en serveer met rijst. Gewoon genieten!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 el Maïzena

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ajam manis pedis (pittige zoete kip) op tafel.

  1. Trek een fles krachtige rode wijn open, bij voorkeur een Cabernet Sauvignon uit de nieuwe wereld. Schenk een glas in en wals, ruik en neem een slok.
  2. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe de sambal, de ketjap, 1 tl dragon, de honing en de knoflook in een soepkom en roer alles goed door elkaar. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en doe die in de soepkom. Meng alles goed en laat de kip een tijdje marineren. Snijd de paprika en de champignons en laat de ananasringen uitlekken en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Verwarm een wokpan op hoog vuur, voeg wat olijfolie toe en vergeet niet je wijnglas bij te vullen. Gooi het kipmengsel en de resterende dragon in de pan en laat de kip dichtschroeien terwijl je goed blijft roeren. Voeg vervolgens vrij vlot de paprika en champignons toe en bak het geheel nog enkele minuten. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan, laat het geheel nog een tijdje pruttelen.
  4. Bind de saus die inmiddels ontstaan is in de wokpan met de maizena en wat water, tot de gewenste dikte is bereikt. Indien nodig, voeg meer ketjap manis, water en maizena mengsel toe. Voeg de ananasstukjes toe en roer goed door elkaar. Doe de deksel eventueel weer even op de pan om de paprika wat zachter te laten worden in de saus terwijl je wacht op de rijst.
  5. Kook de rijst en roer af en toe de kip met groenten. Serveer de kip met groenten en -saus met de rijst. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte