Rabarberjam

Rabarberjam

Smulweb imageSmulweb

Deze zelfgemaakte rabarberjam met gember en sinaasappelsap wordt extra lekker met verse aardbeien. Smeer het op een geroosterde boterham en geniet van deze heerlijke jam.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rabarberjam op tafel.

  1. Was de rabarber en snijd de stelen in stukken van ca. 3 cm. Schil de gember en hak deze heel fijn.
  2. Breng de rabarber met de gember en het sinaasappelsap in een pan aan de kook. Laat ca. 4 minuten koken.
  3. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren.
  4. Schep de aardbeien en de geleisuiker door de rabarber en laat het geheel nog ca. 1 minuut koken.
  5. Schep het eventuele schuim eraf en schenk de hete jam in schone jampotten.
  6. Sluit de potten direct af en zet ze ca. 10 minuten op hun kop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Aardbeien